Welke Office 365 licentie past bij uw bedrijf ?

Office 365 Enterprise E3 versus Business Premium

Microsoft Office 365 kent verschillende varianten. Waar moet u op letten en waarin verschillen de abonnementen? In dit artikel gaan we dieper in op de professionele varianten Office 365 Business Premium en Office 365 Enterprise E3.

Verschillen tussen Business en Enterprise

De verschillende Office 365 varianten kennen een eerste tweedeling in Business en Enterprise. Het verschil zit hem om te beginnen in het aantal gebruikers. De Business abonnementen zijn geschikt tot 300 gebruikers,  Enterprise varianten zijn geschikt voor een onbeperkt aantal gebruikers.

Ook inhoudelijk verschillen de Business en Enterprise varianten van elkaar. Zoals gezegd gaan we in dit artikel vooral dieper in op de professioniele varianten Office 365 Business Premium en Office 365 Enterprise E3.

Business Premium versus Enterprise E3

Toepasingen Microsoft 365 Business Premium Office 365 Enterprise E3
Office Apps x x
Email & Calendar x x
Microsoft Teams x x
OneDrive 1 TB per user onbeperkt
SharePoint & Yammer x x
Office op Citrix / RDS x x
Microsoft Advanced Threat Analytics x x
Windows Defender Antivirus x x
Microsoft Intune x
Office 365 Data Loss Prevention x
Archiving & Legal Hold x
eDiscovery x
Advanced Threat Protection (ATP) x

Office 365 Business Premium

De Office 365 business premium variant is de meest uitgebreide business variant, geschikt tot 300 gebruikers. Het bevat programma’s voor communicatie en samenwerking in de Cloud, zoals Exchange Online, Skype, SharePoint en Teamsites. Plus de volledige Office-suite, waaronder Outlook, Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Access.

Office 365 Enterprise E3

De Office Enterprise-varianten zijn vanaf de E3 variant vergelijkbaar met de business varianten, maar dan voor een onbeperkt aantal gebruikers. Een belangrijk verschil is dat het vanaf Enterpriseniveau mogelijk is om koppelingen met bedrijfsapplicaties te maken, zoals uw CRM, ERP en/of boekhoudprogramma’s.

Uw Office 365 abonnement

Gelet op voorgaande kunnen we stellen dat Office 365 Business Premium eigenlijk vooral geschikt is voor kleinere organisaties. Uiteraard is elke organisatie verschillend en dient over de keuze voor een passend concept altijd goed nagedacht te worden.

We kunnen ons voorstellen dat het kiezen van de juiste Office 365 variant lastig is. LNShelpt u graag om te bepalen hoe uw organisatie optimaal gebruik kan maken van de mogelijkheden van Office 365. Neem daarvoor gerust contact op met ons op 011 80 55 99  of sales@lns.be

Stuur mij het ebook over het optimaliseren van mij Microsoft licenties

Vul onderstaand formulier in en ontvang direct ons ebook.